Monday, May 13th

Last update08:29:47 AM GMT

You are here:

Nova knjiga: Normala utruja - Tomo Novosel

E-pošta Natisni PDF

normala-utrujaTomo Novosel je izdal svojo novo knjigo, ki med drugim tudi (indirektno) govori o (njegovem) sprejetju islama. Čudovito čtivo, ki tudi muslimanom predstavi dvome, težave, razmišljanja in občutke simpatizerjev islama in novih muslimanov. Priporočamo!

"To je zgodba o mladem pisatelju, ki poskuša odkriti, kam v resnici spada. Deli se na dva dela, kakor tudi – vsaj na videz – njegova osebnost. Predstavi se nam tako njegova konfuzna, a duhovita polovica, kot tudi zrelejša in predvsem odgovornejša stran.

Alkoholne avanture, čeprav nadvse zabavne na kratki rok, pa tudi ne zmorejo večno zapolnjevati praznine, v kateri se utaplja, upajoč na... boljši jutri. Ne, čas je za nekaj novega.

Nepretrgano hrepenenje in nenehno iskanje sta končno obrodila sadove. Po naključju je njegovo pot zaneslo med ljudi, na katere je večino svojega življenja gledal čisto drugače, kot jih dojema zdaj. Vstopil je v zanj čuden svet muslimanov. Kar se je začelo zgolj kot projekt, lahko bi mu rekli kar svojevrstna raziskovalna naloga, se kasneje izkaže kot nekaj, kar za večno spremeni njegov način razmišljanja in predvsem dojemanja sveta okoli sebe. Za svojo knjigo je bil pripravljen žrtvovati marsikaj, tudi stare navade, čeprav bi to zanj lahko pomenilo popolno vrnitev na štartno točko. Je naš večni raziskovalec zdaj končno našel take vrste pijačo, ki se kot šal zavije okrog človekove duše in jo greje tudi brez tega, da se junak naslednje jutro zbudi z nadležnim mačkom?"

(Povzetek knjige: Simon Orgulan)

Če vas zanima nakup lastnega izvoda knjige, se lahko obrnete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Okvirna cena: 10 eur.

Direktna povezava: http://www.selektor.si/normala_utruja.html

Bomo, inšaAllah, kasneje objavili tudi odlomek iz njegove knjige.

Administracija