Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT in /domains/resnica-haq.com/public_html/templates/ja_teline_iii/libs/mobile_device_detect.php on line 72 Drugo

Tuesday, Feb 11th

Last update02:14:18 PM GMT

You are here:

Drugo

Olivno olje

E-pošta Natisni PDF

olivno-olje-ibn-kajjim-medicinaOljka (ar. za olivo 'zejtun') je blagoslovljeno drevo, ki je omenjeno v Kur'anu (Koranu)1, njena vejica pa simbolizira nudenje miru. Olivno olje se pridobiva iz zrelega ploda oljk iz družine Oleacea. Svojstveno prebivališče tega olja je predvsem mediteranski bazen, ki se razteza preko Srednjega vzhoda in Južne Evrope, nahaja pa se tudi na severnoafriških deželah: Maroko in Tunizija.

Več ...

Koristi posta (Ramadan)

E-pošta Natisni PDF

koristi-posta-ramadanPravi pomen arabske besede es-sawm (post) je ''biti na odmoru''. To pomeni, da prebavilom, genitalijam, jeziku, očem, ušesom, itd., dajemo odmor. Čas, v katerem hrana pride od ust do konca debelega črevesa, je 14 ur. V času, ko se postimo in odrekamo vsem užitkom, hrana pride do želodca in prebavnega sistema.

Več ...

Raziskave kažejo, da je opravljati sabah (jutranje) molitve zdravo

E-pošta Natisni PDF

sabahnamazi"Noč vam je dal za pokrivalo, spanec za počitek, dan pa za gibanje " (Kur’an 25:47).

Spanje je zagotovo eden izmed Allahovih blagoslovov. Na koncu napornega dneva se človek veseli spanja, da dobi energijo za naslednji dan. Spanje je dobro tudi zaradi zdravstvenih in varnostnih razlogov. Nekatere izmed študij nas opozarjajo, da naj bi človek spal od 8 do 10 ur na dan.

Poslanec Muhammed (s.a.w.s) je ponoči molil in spal je le nekaj ur. Tudi študije potrjujejo, da je to za nekatere ljudi bolj zdravo.

Zadnjič posodobil Četrtek, 19 Avgust 2010 01:52 Več ...

Blagodejno delovanje besede Allah

E-pošta Natisni PDF
allah-sprejetje-islamaZ objavo rezultatov raziskav raziskanih na ljudeh različnih veroizpovedi je holandski psiholog Vander Hoven potrdil blagodejno delovanje recitiranja Ku`ana in zikra na človeško zdravje. Poseben povdarek svoje raziskave je Vader Hoven dal na delovanje pogostega izgovarjanja besede ALLAH na ljudski organizem. Po triletnih raziskavah na pacientih, med katerimi večina niso bili muslimani niti so znali arabski jezik, je holandski psiholog prišel do fantastičnih rezultatov, posebno pri pacientih, kateri so se pred raziskavo pritoževali na utrujenost in povečan tlak.
Zadnjič posodobil Četrtek, 19 Avgust 2010 01:47 Več ...