Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT in /domains/resnica-haq.com/public_html/templates/ja_teline_iii/libs/mobile_device_detect.php on line 72 Znanost in islam

Tuesday, Feb 11th

Last update02:14:18 PM GMT

You are here:

Znanost in islam

Olivno olje

E-pošta Natisni PDF

olivno-olje-ibn-kajjim-medicinaOljka (ar. za olivo 'zejtun') je blagoslovljeno drevo, ki je omenjeno v Kur'anu (Koranu)1, njena vejica pa simbolizira nudenje miru. Olivno olje se pridobiva iz zrelega ploda oljk iz družine Oleacea. Svojstveno prebivališče tega olja je predvsem mediteranski bazen, ki se razteza preko Srednjega vzhoda in Južne Evrope, nahaja pa se tudi na severnoafriških deželah: Maroko in Tunizija.

Več ...

Koristi posta (Ramadan)

E-pošta Natisni PDF

koristi-posta-ramadanPravi pomen arabske besede es-sawm (post) je ''biti na odmoru''. To pomeni, da prebavilom, genitalijam, jeziku, očem, ušesom, itd., dajemo odmor. Čas, v katerem hrana pride od ust do konca debelega črevesa, je 14 ur. V času, ko se postimo in odrekamo vsem užitkom, hrana pride do želodca in prebavnega sistema.

Več ...

Največja hitrost - svetlobna hitrost

E-pošta Natisni PDF

svetlobna-hitrostNajvečja hitrost, svetlobna hitrost (C), je v Kur'anu (Koranu) nakazana v dveh ajetih, tako da povezuje to temeljno, univerzalno konstanto s premikanjem sistema Zemlja – Luna. Novo relativnostno tolmačenje te Kur`anske relacije daje vrednost 299792,5 km/s, katera je soglasna s potrjeno internacionalno vrednostjo. Ta rezultat izenači edinstvenost fizičnega sveta, vrednost specialne relativnostne teorije in avtentičnost samega Kur'ana.

Zadnjič posodobil Ponedeljek, 23 Avgust 2010 09:01 Več ...

Časovni pasovi - rotacija Zemlje

E-pošta Natisni PDF

rotacija-zemljeŽivljenje na tem svetu je podobno zemeljskemu rastlinju, na katerega spustimo dež z neba, da se pomeša z njim in postane hrana ljudem in živalim. Ko si zemlja nadene svečano, ozaljšano oblačilo in ko njeni prebivalci pomislijo, da oni gospodarijo z njo, nastopi Naša zapoved, ponoči ali podnevi, in vse to pokosimo, kot da prej ne bi bilo ničesar tam. Glejte, tako podrobno predstavljamo dokaze ljudstvu, ki želi razumeti. (10. sura, ajet 24)

Zadnjič posodobil Ponedeljek, 23 Avgust 2010 09:00 Več ...

Kur'an (Koran) o oblakih

E-pošta Natisni PDF

kumulonimbus-oblakZnanstveniki so proučevali razne vrste oblakov in prišli do zaključka, da se dežni oblaki oblikujejo in formirajo preko določenih korakov, ki so povezani s tipom vetra in samih oblakov. Ena vrsta dežnih oblakov so kumulonimbusi, katere ponavadi spremlja grmenje. Meteorologi so proučevali, kako se formirajo kumulonimbusi in kako proizvajajo dež, točo in strele. Odkrili so, da gredo kumulonimbusi skozi naslednje faze:

Zadnjič posodobil Ponedeljek, 23 Avgust 2010 09:01 Več ...

Napovedi v Kur'anu (Koranu) - Raziskovanje vesolja

E-pošta Natisni PDF
sputnikČloveška raziskovanja vesolja je pospešil sovjetski satelit Sputnik, 4. oktobra 1957. Z njim je poletel sovjetski kozmonavt Yuri Gagarin; bil je prvi človek, ki je zapustil Zemeljsko atmosfero.

20. julija 1969 pa je ameriški astronavt Neil Armstrong postal prvi človek, ki je kdaj stopil na luno.

Zadnjič posodobil Ponedeljek, 23 Avgust 2010 09:00 Več ...

Napovedi v Kur'anu (Koranu) - Izraelska plemena bodo postala zelo prevzetna

E-pošta Natisni PDF

izraelska-plemenaV Knjigi smo razodeli sinovom Izraelovim: »Resnično boste dvakrat povzročili nered na zemlji in postali čezmerno ošabni. Ko bo napočil čas za izpolnitev prve od dveh groženj, bomo poslali nad vas naše služabnike, silno močne. Podolgem in počez bodo pregazili vašo deželo in grožnja se bo izpolnila. Zatem vam bomo naklonili zmago nad njimi, pomnožili bomo vaše imetje in sinove in vas naredili številčne...« (Kur'an, 17:4-6)

Zadnjič posodobil Ponedeljek, 23 Avgust 2010 09:00 Več ...

Napovedi v Kur'anu (Koranu) - Zavzetje Mekke

E-pošta Natisni PDF

mekka-meka-zavzetjeAllah bo uresničil sanje Svojega Poslanca in zagotovo boste, če bo On tako hotel, brez nevarnosti vstopili v Mesdžid el-Haram [Sveti hram]: eni z obritimi glavami, drugi s krajšimi lasmi, vsi pa brez strahu! Allah je vedel, česar vi niste vedeli, zato vam je pred kratkim naklonil zmago. (Kur'an, 48:27)

Zadnjič posodobil Ponedeljek, 23 Avgust 2010 09:00 Več ...

Efekt višine

E-pošta Natisni PDF

visina-islamSpecifično znanje, katero je predloženo v Kur`anu stoletja, preden je to odkrila znanost, je zgradba atmosfere. Danes je splošno znano, da višje, ko se vzpenjamo proti nebu, prihajamo do vse manj zraka in tudi kisika, brez katerega ne moremo dihati. Tisti, ki letijo na velikih višinah z letali ali baloni, čutijo ostro krčenje (kontrakcijo) pljuč in posledično tudi bolečino. V času objave Kur`ana, v sedmem stoletju, nihče ni mogel vedeti, da bi vzpon proti nebu lahko povzročil pritisk in bolečino v prsih, zato ker v tistem obdobju ni bilo letov v nebo.

Zadnjič posodobil Ponedeljek, 23 Avgust 2010 09:00 Več ...

Page 1 of 2