Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT in /domains/resnica-haq.com/public_html/templates/ja_teline_iii/libs/mobile_device_detect.php on line 72 Sprejeli so islam

Saturday, Feb 22nd

Last update02:14:18 PM GMT

You are here:

Sprejeli so islam

Sprejeli so islam (Novi muslimani v Veliki Britaniji) [video]

E-pošta Natisni PDF

novi-muslimani-velika-britanijaČasopis Independent je to leto (2011) ocenil, da je v Veliki Britaniji približno 100.000 ljudi, ki so sprejeli islam (tj. se spreobrnili oz. konvertirali). Število muslimanov v svetu (kot tudi v Sloveniji) iz dneva v dan raste in eden od glavnih razlogov za to so predvsem spreobrnitve.

Več ...

Kako so duhovnik in pridigarji sprejeli islam

E-pošta Natisni PDF

duhovnik-pridigarji-sprejetje-islamaPrisluhnite čudoviti zgodbi bivšega (protestantskega) duhovnika, Yusufa Estesa, kako je, skupaj s svojo družino in prijateljem, (katoliškim) duhovnikom, sprejel islam okrog leta 1991.

Od tedaj naprej je Yusuf Estes aktivno udeležen v dawi (islamskem misijonarstvu) in po njegovi zaslugi je ogromno ljudi sprejelo islam.

Več ...

Kako sem se odločil postati musliman

E-pošta Natisni PDF

kako-sprejel-islammmalaPrvi korak, da postaneš musliman, je zagotovo, da izveš čim več o veri, spoznaš ljudi, ki so pripadniki vere, ter najpomembnejše, da razumeš in sprejmeš vse, kar ti je servirano. S polno paro sem šel v to, poln nekega zanimanja in določene mere veselja, ki ga niti nisem spoznal v sebi do tega dne.

Zadnjič posodobil Sobota, 27 Oktober 2012 01:57 Več ...

Kako sem sprejel islam - brat Mustafa

E-pošta Natisni PDF

mustafa-latifAssalamu alajkum. V imenu Allaha, Milostnega, Usmiljenega.

Naj vam povem zgodbo o moji poti v islam. Prej sem bil krščanske veroizpovedi. Spominjam se, da sem se kot mlad fant, se pravi v osnovni šoli od 1.-4. razreda, vedno ne strinjal z duhovnikom, ko je govoril o biblijskih osebah. Veliko stvari mi ni bilo jasnih. Tudi Jezusa nisem nikoli priznaval za BOGA. Če sem že šel v cerkev, sem šel zaradi enega in edinega Boga.

Več ...

Moja pot k Resnici (Islamu) - sestra Aiša

E-pošta Natisni PDF
islam-edina-prava-veraSpomnim se in verjetno mi bo za vse čase ostal v spominu dan moje vrnitve v Islam. To je bil dan, ko mi je srce začelo biti močneje, dan, ko sem spoznala Resnico. Alhamdulillah (Hvala Allahu).
Več ...

Milijon in pol Američanov sprejelo Islam

E-pošta Natisni PDF

muslimani-zda-amerika-islammPred dnevi je najmočnejša televizija na svetu CNN objavila novico o prestopu Američanov v Islam po 11. septembru 2001. leta. Po CNN-u je po 11. septembru v Združenih državah Amerike veliko število Američanov sprejelo Islam.

Več ...

Moja pot (spreobrnitev) v Islam

E-pošta Natisni PDF

moja-pot-islamBismillah ar-Rahman ar-Rahim

Že kar lep čas me opominjajo, naj le napišem svojo zgodbo o spreobrnitvi v islam, tako moje drage sestre v islamu, kot tudi nekateri moji ne-muslimanski znanci, ki se kar ne morejo načuditi, kako, zakaj in kaj tako močnega me je gnalo, da sem popolnoma spremila način svojega življenja, oblačenja, dojemanja itd, in se spremila iz tihe, večkrat neopazne punce, ki je raje sledila večini, kot se izpostavljala, v nekoga povsem drugačnega.

Več ...

Od krščanstva do islama - brat Farik

E-pošta Natisni PDF

brat-farik-sprejetje-islamaZ Islamom sem se prvič srečal že pri desetih letih, ker so me zanimale vse religije in sem se hotel naučiti več o njih, a sprva mi Islam ni bil niti zanimiv, kaj šele da bi bil del njega. Kljub mojim krščanskih koreninam so me vedno zanimala verstva iz Bližnjega vzhoda. O Islamu nisem imel pojma, kaj šele da bi me to zanimalo. Verjetno, zato ker sem vedno mislil, da je Islam to, kar nas učijo na televiziji (terorizem, vojna, zatiranje in pretepanje žensk, skratka samo nasilje).

Več ...

Moj povratek k islamu (brat Said)

E-pošta Natisni PDF

sprejetje-islama-saidZ Islamom sem se srečal v rosnih letih. Največ stvari me je naučil moj pokojni dedek. Zelo rad sem bil v njegovi bližini, kjer sem se počutil varnega. Ko sem bil ob njem, sem dojemal smisel življenja, čeprav sem bil zelo mlad. Moj dedek je bil imam in bil je zelo spoštovan. Ljudje so ga imeli radi in ga cenili, zato ker je pomagal vsakemu, ne glede na to kdo je. Gledal je v dušo in karakter človeka, ter njegovo osebnost.

Več ...

Page 1 of 2