Saturday, Dec 21st

Last update02:14:18 PM GMT

You are here:

Islamske teme

Verovanje v obstoj Allaha (Boga)

E-pošta Natisni PDF

allah-bog-obstojČe bi nekdo vprašal: »Kaj je dokaz za obstoj Allaha (Boga), Vsemogočnega in Vzvišenega?« Bi odgovorili, da so dokaz za obstoj Allaha sledeče stvari:

Več ...

Kam položiti roke po rukuju?

E-pošta Natisni PDF

kam-roke-rukuAvtentično se pripoveduje, da je Poslanec, naj je mir z njim, v stoječem položaju molitve položil svoje roke (desno na levo) na prsi. Po opravljenem rukuju se posameznik dvigne v stoječ položaj in mora zato spet povezati roke.

Več ...

Pet najvažnejših vzrokov hidžabofobije

E-pošta Natisni PDF

hidzabofobijaMed širokimi masami ljudi se je zadnje čase razširila posebna vrsta strahu, to je – HIDŽABOFOBIJA. Strah pred hidžabom in ruto je aktualno vprašanje, še posebej v zahodnih deželah. V čem ležijo vzroki tolikšnega odpora proti delu oblačila? V naslednjih vrsticah jih bomo poskušali objasniti.

Več ...

Predpisi o hajzu (menstruaciji) in istihazi (odtekanje krvi ob neobičajnem času)

E-pošta Natisni PDF

hajz-istihazaNekaj predpisov, ki govorijo o hajzu in istihazi, v obliki kratkih vprašanj in odgovorov. Vprašanja in odgovori so prevzeti iz knjižice, ki jo je izdal tefseer.info. Poznavanje predpisov o hajzu in istihazi je za muslimanke zelo pomembno, saj le-ti zajemajo ogromno drugih predpisov, ki so povezani z vsakdanjimi verskimi obveznostmi.

Več ...

Nekaj besed o datumih, ki napovedujejo konec sveta

E-pošta Natisni PDF

00apokalipsa-konec-svetaKo je bil islamski učenjak Abdur-Rahman el-Berrak vprašan o točnem datumu konca sveta, je odgovoril:

Več ...

Newewijevi hadisi (25. hadis)

E-pošta Natisni PDF

25hadis-newewiOd Ebu Zerra se pripoveduje, da so nekateri družabniki Allahovega Poslanca, naj sta Allahov mir in blagoslov z njim, rekli:

Več ...

Newewijevi hadisi (24. hadis)

E-pošta Natisni PDF

24hadis-newewiOd Ebu Zerra El-Gifarijja, naj bo Allah z njim zadovoljen, se pripoveduje, da so Glasniku vere, naj bosta Allahov mir in blagoslov z njim, dostavljene besede njegovega Vsemogočnega in Vzvišenega Gospodarja:

Več ...

Ebu Hanife in razprava z bizantinskim učenjakom

E-pošta Natisni PDF

ebu-hanife-modrostRazprave med muslimanskimi in nemuslimanskimi intelektualci v prvih stoletjih islama niso bile redek pojav. Eno tako razpravo je v času imama Ebu Hanife sprožil bizantinski vladar. Enega izmed svojih najboljših intelektualcev je s tremi vprašanji poslal v Kufo. Tedanji kalif je seveda islamske učenjake spodbujal, da se razpravljajo, vendar si mnogi tega niso upali. Edini, ki se je spustil v to razpravo, je bil islamski učenjak Ebu Hanife (Nu'man ibn Sabit Ebu Hanife, živel v 8. stoletju (1. In 2. stol. hidžretskega koledarja)).

Več ...

Newewijevi hadisi (23. hadis)

E-pošta Natisni PDF

23hadis-newewiOd Ebu Malika Harisa ibn Asima El-Eš'arija, naj bo Allah z njim zadovoljen, se pripoveduje, da je rekel: ''Rekel je Allahov Poslanec, naj bosta z njim Allahov mir in blagoslov:

Več ...

Page 1 of 17